Oplossing vochtproblemen

Zoals eerder vermeld zijn er tal van soorten vochtproblemen die zich kunnen voordoen.

Veelal is het ook een combinatie van verschillende invalshoeken.

Optrekkend vocht is een capillaire zuigende werking vanuit de fundering. Dit is op te lossen door een horizontale sperring aan te brengen door middel van injecteren.

Een andere mogelijkheid om optrekkend vocht tegen te gaan is door middel van electro-osmose. Welke oplossing het beste is hangt af van de specifieke situatie.

Electro-osmose functioneert bij een homogene capillairstructuur van de muur waar geen druk wordt uitgeoefend door grondwater, hangwater of regenwater. (zijdelingse infiltratie). Uiteraard is het ook afhankelijk van het aantal strekkende meters “probleemmuur”.

Condensatie vindt plaats indien de muurtemperatuur kouder is dan de condensatie ( dauwpunt) temperatuur in de betreffende ruimte.

Is dit het geval dan is de vraag hoe de muurtemperatuur verhoogd kan worden of hoe de luchtvochtigheid naar beneden kan.

De muurtemperatuur verhogen kan middels:

De luchtvochtigheid kan op haar beurt beïnvloed worden door een (vraaggestuurd) ventilatiesysteem.

Het is een goede zaak om goed zorg te dragen voor een goede afwatering. Boerderijen met rieten daken hebben veelal geen dakgoot uit esthetisch oogpunt. Het verdient dan de aanbeveling om een drainagesysteem aan te leggen zodat water zich niet ophoopt bij en tegen uw gevel.

Kelders zijn in het nederlands klimaat een actueel probleem. Bij( kim)lekkage is het belangrijk om deze deugdelijk af te laten dichten met onze injectietechniek.

Kortom ….. een verscheidenheid aan problemen. Een verscheidenheid aan oplossingen….

Neem vandaag nog contact op voor een vochtmeting en advies!

Vochtproblemen?

Bel 0528 769001

 

webdesign Webba