Impregneren ( van uw gevel)

Het kan voorkomen dat stenen de neiging hebben regenwater te absorberen vanaf de buitenzijde.

Een kwalijke zaak natuurlijk omdat de gevel dan onnodig koud wordt waardoor uw stookkosten toenemen..

De meeste minerale bouwstoffen bestaan uit een warmtegeleidend steenmateriaal en luchtgevulde poriën, welke  slechte isolerende waarde bezitten.

Slecht isolerend omdat slechts lucht een slechte geleider (dus isolator) is. Met andere woorden: Hoe poreuzer het materiaal des te beter is de isolerende eigenschap.
Helaas is dit enkel het geval wanneer zich enkel lucht bevindt in de poriën. Het is voor de hand liggend dat een poreus materiaal eerder water zal absorberen dan minder poreus materiaal.

Na dit absorptieproces wordt dus de gehele isolerende werking van de steen teniet gedaan.

De poriën zijn ( deels) gevuld met water. Een koude en vochtige muur met een slechte isolerende waarde is dan een feit.

Bovendien zal er eerder condensatie van binnenuit ontstaan bij een koudere muur en binnen een ietwat hogere luchtvochtigheid. Met een behandeling van Lotupor kunt u dat veranderen.
De praktijk leert dat in de muren welke behandeld zijn met Lotupor een vochtpercentage van < 1 % gerealiseerd wordt en hiermee een aanzienlijke verbetering ontstaat t.a.v. de isolerende werking.

In de praktijk betekent dat een aanzienlijke besparing op de stookkosten.

In de foto's hiernaast laten een huis zien met een vochtige muur. Tevens een thermografische foto vóór en ná de behandeling.

     
  

 

Als vuistregel geldt: iedere procent aan geabsorbeerd vocht betekent 2-3 % verlies op de isolerende werking van de muur. Dus bij een wateropname van 8-9 % verliest de muur 25 % van haar isolerende werking.

Omdat Lotupor de behandelde oppervlakten waterafstotend maakt wordt ook geen (smerig) water geabsorbeerd. De oppervlakten blijven een lange tijd schoon.

Bij verticale vlakken, zeker bij ruwe oppervlakten verzamelt zich stof en vuil. Deze worden niet door regenwater weggespoeld. Na behandeling met Lotupor zal stof en vuil zich niet meer hechten en zijn de vlakken gemakkelijk te reinigen.
Groene aanslag wordt voorkomen omdat alg en mos op een droog oppervlak niet ontwikkelen.

Vochtproblemen?

Bel 0528 769001

 

webdesign Webba